БФС ще одобри брациговската „Ла Бонбонера” за мачовете на Хебър

Спорт

от Димитър Комсийски 432 прегледа 0

БФС ще одобри брациговската „Ла Бонбонера” за мачовете на Хебър

Съвсем леки корекции остава да се направят в следващите 2 дни по стадион „Христо Гюлеметов – Бонбона” в Брацигово преди съботния домакински мач на Хебър срещу Спартак(Плевен).

Двата тима новаци в лигата ще се срещнат в дебютния си мач по между си от 18,30 часа, а входът за всички фенове ще бъде свободен.

Днес тричленна комисия от БФС направи финална инспекция на брациговската „Ла Бонбонера”, която като цяло получи положителна атестация от проверяващите.

Хората от Лицензионната и Спортно-техническа комисия при футболната централа установиха огромния обем работа, който е бил свършен на стадиона през последния месец.

Съблекални и сервизни помещения са прясно боядисани и освежени. Монтирано е видеонаблюдение, прекаран е и интернет. Обособени са стаи за лекар, допинг-контрол, съдийски наблюдател, зала за пресконференции.

Във връзка с телевизионното излъчване на мачовете на стадиона вече има и трифазен ток.

В момента се довършват огражденията по трибуните, оформен е сектор за гостуващите агитки. Монтирани са и тоалетни за феновете.

Инспектиращите са поставили въпросът за слагане на указателни табелки за упътване към спортното съоръжение, които до 2 дни ще бъдат факт.

Като цяло комисията е дала добра оценка и стадион „Хр. Гюлеметов - Бонбона” би трябвало да получи лиценз за провеждане на мачове от второто ниво на организиран футбол в България.  

Официалното становище на БФС ще излезе в четвъртък.

Коментари