Бивш собственик тормози стопаните на имота

Новини от Пазарджик и региона

Регион

от Александра Мусиевска 3169 прегледа 0

Бивш собственик тормози стопаните на имота

Бивш собственик на имот, който е потънал в дългове към фирма за бързи кредити, създава проблеми на сегашните стопани на къщата. Съдия-изпълнител тормози семейство Янкови заради мъжа, който все още се води живеещ там по адресна регистрация. След като потърпевшите се оплакаха в редакцията на "Пазарджишка Марица", че могат да останат без мебелите си, Явор Кратунков се е свързал с тях по Фейсбук, псувал е и е обиждал.

Бившият собственик е отказал да вземе отношение по въпроса с промяната на адресната си регистрация. Въобще не го интересува, че покъщнината ни е застрашена. Такова безобразие не съм виждал, коментира Янко Янков. Не стига че не иска да се отпише от личния ми имот, ами има наглостта и на "мангали" да ни обижда, коментира Янков пред репортера на "Пазарджишка Марица". Той допълни, че до дни адвокатът му ще внесе иск в Окръжния съд в Пазарджик. Кратунков не пожела да говори и пред нашия екип и да обясни защо от 2012-а досега не е сменил адресната си регистрация, въпреки че е продал имота. 

Както "Пазарджишка Марица" писа, семейството на Янко Янков може да остане без покъщнина заради задължения на предишния собственик на имота. Фамилията от 20 години живее в Холандия. По време на лятната си ваканция през 2016-а Янко взима къща във Ветрен. Тогава собственик на имота е Асен Мишев, който пък го закупува през 2012-а от Николай Станчев. По постоянен адрес обаче в къщата е регистриран първият стопанин Явор Кратунков. Мъжът има натрупани задължения към фирма за бързи кредити. В момента фирмата е осъдила Кратунков и частен съдебен изпълнител го издирва, за да вземе сумата.

Коментари