Бойка Маринска замесена в скандал с детска градина в София

Пазарджик

от Екип Марица 1263 прегледа 0

Ексдепутатката от Пазарджик Бойка Маринска бе замесена в разразилия се скандал с детската градина в софийския квартал „Горна баня”, който продължава да се разраства.

През изминалата седмица уволнената директорка на въпросната детска градина показа есемеси, чрез които, по думите ѝ, е оказван натиск върху нея от чиновници. В търсене на отговор на въпроса влизат ли деца по втория начин в столичните детски градини репортерът на bTV Мария Савкова разговаря Бойка Маринска - баба на две от децата, чиито имена и ЕГН-та фигурират в есемесите.

Медията припомни, че Маринска беше депутат от Реформаторския блок в 43-то Народно събрание и член на парламентарната комисия по образование. По това време партията ѝ – Движение България на гражданите, е част от управляващата коалиция.

Двете й внучета са преместени от 24-та детска градина в „Красна поляна“ в 164-та в „Горна баня“. Маринска е отклонила среща с екипа на телевизията, но по телефона отрече да е използвала служебното си положение.

„Аз също се чудя какъв е този есемес при положение, че не се е налагало някой да се обажда или да праща есемес. Те си бяха в системата“, обясни тя в предаването „bTV Репортерите” . Според нея, за да бъдат преместени децата в новата градина, „вероятно е имало места“./Пазарджишка Марица

Снимки: bTV и Реформаторски блок

Коментари