БОП залови тир с цигари, маскирани като цимент

Товарът минал през Капитан Андреево, в София спипани общо 598 200 кутуии папироси

Крими

от Екип Марица 1169 прегледа 0

Тир с контрабандни цигари, маскирани като цимент, е минал през пункта Капитан Андреево и е заловен в София при съвместна акция на ГДБОП и Агенция "Митници". От Склад в с. Владая са открити и конфискувани общо 598 200 кутии цигари без бандерол.
Според данните турският влекач с ремаркe влязла в България, натоварена с голямо количество тютюневи изделия. При проверките е установено, че превозното средство, шофирано от 47-годишен турски гражданин, е преминало през ГКПП Капитан Андреево на 22 декември 2017 г. Водачът декларирал пред българските митнически власти, че превозва цимент, а като получател посочил българско търговско дружество. Междувременно, в сътрудничество с турските власти станало ясно, че на посочената дата камионът е изнесъл от Турция папироси без бандерол.
При последвалите оперативно-издирвателни действия, на 3 януари т.г. тирът и шофьорът му са установени на паркинг в София. Водачът на товарния автомобил е задържан, както и още един мъж, за когото има данни, че е съпричастен към извършваната престъпна дейност. При огледа на място е изяснено, че превозното средство е празно, но са намерени следи за извършен транспорт на тютюневи изделия. В процеса на разследването било установено, че контрабандно въведените в страната цигари са разтоварени в складово помещение на столицата.
Съвместно със служители на Агенция „Митници" при проверка в склада на територията на с. Владая, са намерени 642 мастербокса цигари без бандерол от пет различни марки. В непосредствена близост до помещението са открити превозни средства, ползвани за транспорт и последващо разпространение на тютюневите изделия на територията на страната. В едно от тях са открити още 553 мастербокса.

Цигарите и автомобилите средства са иззети по образуваното досъдебно производство. Водачът на турския камион е задържан с прокурорско постановление за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Коментари