Борисов: От София до Пловдив ще се стига за 1 час

България

от Екип Марица 3485 прегледа 0

Борисов: От София до Пловдив ще се стига за 1 час

"Със скорост от 160 до 200 км ще се движат влаковете. Това е предвидено и за съществуващи отсечки като Пловдив - Бургас. Трябва да се има предвид, че всеки 10 км/ч над 160 км/ч оскъпяват с 10% разходите. От София, като се започне, през "Подуяне", "Казичене", в Елин Пелин, Костенец - нови гари се правят.

В Пазарджик е нова гарата, в Пловдив". Това заяви министърът на транспорта Росен Желязков по време на пътуване с премиера Бойко Борисов в служебния джип. Двамата заедно с финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев инспектират полагането на жп магистралата с Турция и Сърбия, в участъка на Елин Пелин."Инспектирах строителните дейности на железопътната отсечка София-Елин Пелин, където се полага нов железен път. С изграждането на този и другите участъци ще се постигне намаляване на времето за пътуване между София и Пловдив до 1 час и 10 минути", написа премиерът във "Фейсбук".

Коментари


А бе простак банкянски, кога ще направиш нещо за Северна България ? ? ? Тъпоумник глупав крадлив.

Начи влака, като се засили от Софията, към Пазарджик трябва да набие спирачките, за да може да спре в Пловдив. После пак газ, към Ямбол, пак спирачки...та да спре до Стамбул.

Питай Нинова за нея

А от Варна до София..? Магистралата от 10 г. няма почти никакъв напредък.