Брацигово с богата празнична програма

Навършват се 125 години от създаването му и 40 години от обявяването му за община.

Регион

от Александра Мусиевска 419 прегледа 0

Брацигово с богата празнична програма

Община Брацигово е подготвила богата празнична програма. На 11 декември кметът Петко Петков тържествено ще запали  светлините на коледната елха, за да усетят жителите духа на празника, който омагьосва и завладява с усмивки, носи настроение и пожелания за мир и благоденствие. Събитието е насрочено за  17. 30 ч. на площад „Централен". В празнична програма ще участват ДГ "Здравец",НУ "Васил Петлешков", СУ "Народни будители"  и детски школи при НЧ "Васил Петлешков-1874".

През декември се навършват  и 125 години от създаването на Брацигово и 40 години от обявяването му за община.  Годишнините ще бъдат отбелязани с двудневни тържества. На 15 декември в Брацигово  гостува Младежкият драматичен театър "Константин Кисимов" от Велико Търново,който  ще представи постановката "Българи от старо време". 
на 16 декември програмата ще започне в 9 часа сутринта с тържествена света литургия в храм "Свети Йоан Предтеча". Сред това читалище "Васил Петлешков 1874" е подготвило постановка,която ще бъде представена на площад  "Централен".
В 11,30 ще се проведе и тържествена сесия на Общинския съвет на Брацигово в залата на читалището. Програмата ще продължи с празничен концерт./ Пазарджишка Марица

Коментари