Бременна води безплатен курс по йога за бъдещи майки

Здраве

от Дора Цветкова 768 прегледа 0

Бременна води безплатен курс по йога за бъдещи майки

От утре ще бъдат възстановени безплатните занимания по йога за бъдещи и настоящи майки в Комплекса за социални услуги в Пазарджик. Новият курс ще започне в 17,00 часа, а сбирките отново ще бъдат всяка сряда, съобщи организаторката Елена Зарева. Практиките са подходящи както за бременни, така и за родилки или желаещи да заченат.

Очарователна подробност е, че хубавата Елена сега ще бъде още по-съпричастна към вълненията на момичетата от курса – самата тя очаква бебе. В петия месец е, по прогнози на лекарите ще роди през февруари. Това е едно планирано желано и много мечтано дете за нея и половинката й – общинският съветник Тодор Тодоров.

Елена отсега се зарича, че отсъствието й от курса по йога няма да е задълго. За нея тази източна философия е начин на живот, граден и надграждан вече 20 години. Така че самата тя ще се нуждае да се върне сред момичетата, с повечето от които вече са приятелки.

Програмата за заниманията включва йога-дишане, напътствия за правилно хранене, медицатия и ползите от нея, леки и тонизиращи упражнения. Така се укрепва мускулатурата на цялото тяло, то става по-издръжливо и гъвкаво. Специално внимание се отделя на най-натоварените части – гръбнак, мускули на гърба, тазови мускули. Дихателните техники пък помагат за ефективна релаксация, усещане за спокойстве, сигурност, по-добро самочувствие, създават чудесен тонус за майката и бебето.

Повече по темата четете в утрешния брой на "Пазарджишка Марица".

Коментари