БСП започва консултации за партийните субсидии

Власт

от Екип Марица 163 прегледа 0

 БСП започва консултации за партийните субсидии

Депутатите от БСП ще проведат среща днес в Народното събрание с парламентарните групи на „Обединени патриоти“ и ДПС, на която ще обсъдят предстоящото намаляване на субсидиите за политическите партии от 11 на 1 лев за действителен глас. ГЕРБ отказват участие в дебата.

Срещата е по покана на социалистите, които остро възразиха парите за партиите да бъдат намалени на 1 лев. Социалистите са против с мотива, че това е популистко решение, което може да доведе до зависимост на политиците от различни бизнес структури, предаде БНР.

От ГЕРБ обаче отказаха разговори с писмо до колегите си от левицата с мотива, че твърдо подкрепят решението на правителството. ДПС заявиха, че ще предложат нула лева за субсидия и финансиране с прозрачни договори, както е в САЩ.

От „Обединените патриоти“ предупредиха, че има опасност от 1 юли партиите да бъдат лишени субсидии и да дължат пари. Един лев за глас беше прието на първо четене от Народното събрание. „За“ гласуваха депутатите от ГЕРБ, „Обединени патриоти“, „Воля“ и „Атака“. ДПС и БСП бяха против.

Коментари


Субсидии не може на1лев герб толкова пари от кражби имат тях не ги интересуват другите Бойко ме мисли а с подигравка ще.ви питам какво ще.правите? Той е алчен так и с лъжи беше.на изборите ,и на други те ще бъде същото ,с каква ирония ,но то ще му се върне и на Менда конфликтна ,заядлива, инригантка те всички от герб са такива а другите поддържат лъжите на Бойко