Бутат 300 строежа в кв. „Изток“

Дуварът на джамията „Абу Бекир“ – без документи

Градът

от Дора Цветкова 1984 прегледа 0

Бутат 300 строежа в кв. „Изток“

Около 300 строежа в пазарджишкия квартал „Изток“ са издигнати без строителни документи и за повечето от тях ще се наложи да бъдат съборени. Един от тях може да се окаже оградата на джамията „Абу Бекир“, за която „Пазарджишка Марица“ писа, че е построена наново, след като вече бе премахната веднъж миналата година, съобщи кметът на общината Тодор Попов по време на редовната си пресконференция в отговор на журналистически въпрос.

Предстои проверка, но за момента от общинския отдел по строителство и архитектура няма издадени разрешителни за нея. Фактът, че тя се е появила на мястото си, не убягна на бдителни пазарджиклии, които разпространиха снимки в групата „Моят Пазарджик“, като от кадрите се вижда, че в допълнение се е появила и сергия пред молитвения дом.

След една от последните промени в Закона за устройство на територията контролът над незаконното строителство на сгради от най-ниската четвърта категория беше прехвърлен към общините. В Пазарджик са извършени стотици проверки, а кметът е категоричен, че с колегите му ще направят всичко възможно, за да се спазват регламентите.

Всички трябва да се научат да се съобразяват с правилата. Ако тази ограда е без разрешения и не може да се приложи принципа за търпимост, трябва да бъде премахната. Желанието ми е – независимо дали става въпрос за джамия, църква или редови граждани – всеки да се придържа към установения ред, заяви Попов.