„Бъди уникален!” – във велинградското СУ "Васил Левски”

Образование

от Теодора Димитрова 156 прегледа 0

„Бъди уникален!” – във велинградското СУ "Васил Левски”

„Бъди уникален!” е акронимът на най-новия проект на Средно училище „Васил Левски“ – Велинград, по програма „Еразъм +“ през следващите две години, съобщи Иванка Пукнева, старши учител в учебното заведение.

Проектът дава уникален шанс на ученици и преподаватели от 6-те партниращи училища от България, Гърция, Италия, Полша, Португалия и Румъния, шанс за обогатяване на знания и умения, за споделяне на опит и иновации в обучението.

Срещата на координаторите по проекта от тези шест училища, която се проведе в гр. Брага, Португалия потвърди това очакване - възможностите за развитие и реализация в днешна Европа са уникални и всеки има право и достъп до тях.

Както децата от големия град, така и тези, които живеят в малко планинско селце, тези, които са родени в страната и тези, които са имигрирали в нея. Религия, пол и политика трябва да допринасят за разнообразието и обогатяването на тези възможности.

На срещата бяха отчетени извършените дейности и бяха уточнени детайли по събития и дейности по проекта за бъдеще. Всяко училище презентира своята страна, регион и визия за ролята на проекта както в училището така и в региона.

Пътуването до градовете Порто и Куимбра обогати впечатленията и положителните емоции по време на работната среща, и запозна участниците от Велинград с изключително интересни забележителности и факти от историята на Португалия.

По проекта предстоят много и разнообразни дейности с новите приятели на велинградските ученици, предстоят и още нови срещр в предизвикателството „Бъди уникален!“ на програма „Еразъм+“./Пазарджишка Марица

Коментари