Черногоровеца Телбизов с нова присъда за сводничество

Новини от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Екип Марица 3781 прегледа 0

Черногоровеца Телбизов с нова присъда за сводничество

Съденият и у нас за сводничество Васил Телбизов, известен с прякора Черногоровеца, и жена от България бяха осъдени в Малта, след като се признаха за виновни по обвинения за създаването на нелегално място за проституция. Освен двамата още пет жени от Молдова също ще влязат в затвора.


48-годишният Васил Дамянов Телбизов е играел ролята на администратор, като се е грижил за апартамента, в който се извършвало престъплението. Мястото било наето от него и от българката Катя Андонова Кокинос, съобщава "Дневник".


В апартамента шестте проститутки водели клиентите си, като често те били намирани от Телбизов. Изкараните пари били разделяни поравно между всички членове на групата.


Българите ще прекарат в затвора една година, като ще платят и глоба от 200 евро. Кокинос ще трябва да отдели още 75 евро, тъй като при задържането ѝ е открит кокаин в нея, който бил за лична употреба.

Припомняме, че в края на април 2014 г. Телбизов излежа изцяло и последната си издадена присъда от 8 г., която му бе дадена от властите във Франция. От няколко дни Телбизов се радва на семейството си, с което бе разделен от 2003 г. насам. Името му изплува за пръв път след акция на ГД БОП - Пазарджик, преди десетина години. Тогава той бе нарочен за един от най-големите сводници в Пазарджишко, а в общественото пространство се въртяха слухове за "обороти" от милиони евро. В крайна сметка Телбизов бе изправен пред съда и получи 7 г. затвор за склоняване към проституция и трафик на жени. На втора инстанция тогавашният окръжен прокурор на Пазарджик Иван Даскалов изненадващо оттегли протеста на своята колежка Нели Попова, която искаше по-висока присъда за Телбизов. 

Така в крайна сметка наказанието на Черногоровеца бе редуцирано до 5 г. затвор. Впоследствие срещу Телбизов и неговия кумец Петър Вергиев бе образувано ново дело, този път за пране на пари, по което те получиха по 4 г. затвор. С това обаче съдебната сага около Телбизов не свърши. Френските власти също му спретнаха дело за склоняване към проституция за същите девойки, за които той бе осъден и в Пазарджик. От съда в Марсилия Телбизов получи още 8 г. затвор, които излежа в Пазарджишкия затвор. Заедно с него "изгоряха" и Петър Вергиев, както и семейството Стоян и Драга Папазови. Обвиняеми във Франция бяха и баща и син Пелнезови, но те в крайна сметка бяха оневинени и се прибраха благополучно в родното си място.

Коментари