Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ (ОБЗОР)

Власт

от Екип Марица 174 прегледа 0

Снимка: Фокус

След разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов Цветан Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ. Оставката е депозирана и приета от Борисов, който благодари на Цветанов за свършената работа през годините.
В профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ Цветан Цветанов изказа благодарност за 13-е години съвместна работа в ГЕРБ. „Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани.

Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа“, изтъкна той. „След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините“, посочи Цветанов.


Оставката стана повод за коментари в парламента. Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова посочи, че Цветанов ще остане член на партията. "Бойко Борисов благодари на Цветан Цветанов за усилията и работата през годините. Всички останали подробности, оценки и анализи предстои да бъдат направени от председателя на ГЕРБ", заяви тя.


Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира, че действията на Цветан Цвет

анов не са го изненадали, защото очевидно натам се е вървяло от началото на цялата сага с апартаментите. Според него идеята на Бойко Борисов е да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията.
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид подчерта, че всяка политическа партия си има свой устав и свои правила, както и собствен вътрешнопартиен живот. Той заяви, че ДПС никога не е коментирала и не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи и сега. "Коментарът ни е същият, какъвто беше при оставката на Корнелия Нинова.

Това си е работа на самите партии. Нас ни интересува ДПС", каза още Хамид Хамид.
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че оттеглянето на Цветан Цветанов го е изненадало, защото според него досегашните резултати на ГЕРБ до голяма степен се дължат на неуморната дейност на Цветанов. "За мен например е показателно, че след като лично Цветанов постигна много сериозни пробиви в смесените общини и откъсна доста сериозен електорат от ДПС, той беше освободен от работа, което говори за една предполагаема връзка между Борисов и ДПС. Това всичко, разбира се, е в сферата на вероятностите и не е добре за България, защото в такъв случай нашето коалиционно семейство си има някакъв друг член, задкулисен", каза още Симеонов.


Народният представител от ПГ на "БСП за България" Александър Симов определи оставката на Цветанов като потвърждаване на вина. "Това дали е очаквана или не, е въпрос, който не бих искал да коментирам, но е факт, че има процес на замитане на следите в ГЕРБ. Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението дори на накараш Цветан Цветанов да емигрира. С неговото оттегляне "Апартаментгейт" не става по-малко актуален. Терасите, големи колкото футболни игрища, не стават по-малко актуални, къщите за гости няма кой да ги отмени", заяви депутатът от БСП. Според него няма как с отстраняването на Цветанов ГЕРБ да си извоюва така мечтаната прошка. "Победата не означава прошка. Те победиха на изборите, но това не означава, че хората са забравили какво са направили", каза още Симов.

Източник: Фокус

Коментари