Д-р Тотко Найденов: Стресът сваля самолета на българина

Най-добрият стимулатор за горещ секс е партньорката

Здраве

от Интервю на Хенриета ГЕОРГИЕВА 2651 прегледа 0

Д-р Тотко Найденов: Стресът сваля самолета на българина

Д-р Тотко Найденов е най-известният наш здравен журналист, публицист и писател. Специалист по социална медицина. Завършил е медицина във ВМИ, сега Медицински университет, в Пловдив. Автор е на 40 документално-публицистични книги, сред които “222 любовни лекарски истории”, “Болестите и сексът на политиците”, “Джобен гид за любовта и секса”. Главен редактор на в. “Български лекар”. Инициатор на Деня на българския лекар и Деня на Спасението. Баща на четири деца.

-Има ли сериозен проблем със секса свръхинформираният модерен човек?

-Да, съвременната свръхкомуникативност обуславя пренапрежение, стрес - така, както и несигурният живот: ще имаш ли работа, как ще си плащаш парното, тока, водата. Безспорно стресът заедно с тютюнопушенето са основните болестотворни фактори. Като към тях добавим и застоялия живот и затлъстяването - ето ви все вредности, които разболяват човека, довеждат до хипертония, диабет. Един пренапрегнат, свръхнатоварен и стресиран човек не може да прави и пълноценен секс.

-Силен мъж ли е българинът?

-Българският мъж е комплексиран, което го принуждава често да прибягва до хвалби и фантазии в областта на сексуалния му живот. Всяка аптекарка ще ви каже, че афродизиаците се купуват повече от младежи.

-Има ли утвърдени "норми" в секса? Колко е важен оргазмът за здравето?

-За редовен полов живот се смята сексуални контакти поне два пъти седмично. Според отдавнашно проучване на английски лекари хората, които редовно правят секс и изпитват оргазми, живеят 6 до 8 години повече. Друго проучване доказа, че монасите страдат два пъти по-често от рак на простатната жлеза, а монахините - от рак на шийката на матката. Освен това редовно правещите секс заболяват по-рядко и от грип, защото имунните им сили са по-високи. Оргазмът стимулира отделянето на хормоните на радостта - ендорфините, разширява съдовете - което значи повече храна за тъканите, гони малигнизиращите свободни радикали.

-Правим ли безопасен секс?

-"Правете безопасен секс, живейте в семейство!", е призивът на СЗО като най-сигурното поведение срещу смъртоносния СПИН. Но човечеството явно нехае за това предупреждение. На всеки 24 часа по земното кълбо 100 млн. двойки правят секс. Става въпрос за хетеросексуални, разбира се. От това чудесно и здравословно занимание 900 000 жени забременяват, 150 000 от тях правят аборти, а 50 умират от последствията им. Но още по-страшно е друго: 1 млн. от тези 100 млн. партньори заболяват от някоя от 20-те СПИ, т. е. сексуално-предавани инфекции, венерози. Най-честите са хламидиаза, трихомоназа и трипер. Но 7200 души ежедневно по света се заразяват със СПИН, което се превежда смърт - защото 5500 души умират ежедневно от него, най-вече в Африка.

Не искам да плаша никого с тези данни, просто да използвам случая да отправя едно предупреждение към хората: "Правете редовно секс - но безопасен, безрисков!".Това значи: при случаен или чужд партньор да си поставяте презерватив. Струва само 20-30 стотинки, но пък ви спасява от болести и дори смърт.

-Крие ли рискове за сексуалната ни идентичност предизвикалата оживени дебати Истанбулска конвенция?

-Намирам за крайно опасно приемането , не дай, Боже - прилагането на Истанбулската конвенция, защото в допълнителния доклад, който е неотделима част от нея, ще се прилага т. нар. "джендър" - обучение на съвсем малки деца, преднамерено изкривяване на представите им за нормален секс, за татко и майка. Ще се въведат и "джендър" контрольори, които ще имат правото да ви отнемат детето, ако не сте съгласни да бъде обучавано в тази порочна, антиприродна и противочовешка "джендър" идеология и ще го дават на... "приемни семейства", които ще могат да правят с него каквото си поискат...

Недопустимо е всичко това да се въведе в нашите училища. Но ето многократно съм предлагал на МОН в училищата задължително да се изучава здравно-духовна култура - с насаждане на здравни знания и навици сред учениците, все повече от които пушат, пият и се дрогират, наред с родолюбието. Уви, отхвърлиха ми предложението и сега ще ни въвеждат "джендър" - обучението - то съвсем ще ни унищожи, паралелно с демографския срив и миграцията.

-Губи ли модерният човек интерес към традиционния секс?

-Съвременното човечество отива към безполовост, хермафродитизъм и хомосексуализъм. За това няма да е виновна само Истанбулската конвенция, която цели извращаване на децата ни от най-ранна възраст, а и техническата революция.

Идете в който искате секс магазин: ще намерите вибратори, надуваеми секс кукли и какво ли още не. Впрочем въпросните надуваеми секс кукли са били измислени от Хайнрих Химлер, вторият най-влиятелен човек на Третия райх. Нацисткият лидер дори е подготвил цяла партида за изпращането им на Източния фронт, разбира се - до една руси, синеоки и с разкошни гърди тип тиролска крава, за облекчаване на немските войници, но "кампанията" е било осуетена от Сталинградската битка. Всички тези, а и много други пикантерии съм описал в книгата "Болестите и сексът на държавниците".

Съвременната фармация разполага с достатъчно медикаменти за поддържане на либидото и стимулиране на ерекцията, но те трябва да се ползват само след назначаване от лекар, защото са доста опасни при хипертоници, диабетици, хора с исхемична болест на сърцето, затлъстели или възрастни мъже. Стотици, да не кажа хиляди, са смъртните случаи по света при мъже, употребили афродизиаци - и винаги са умирали върху "чуждо". Най-сигурният и добър стимулатор е партньорката.

Цялото интервю на Хенриета Георгиева вижте тук.

Коментари