Ден на кандидат-студента в МУ

Образование

от Елица Кандева 247 прегледа 0

Ден на кандидат-студента в МУ

Ден на кандидат-студента в Медицинския университет дава възможност днес на желаещите да се срещнат с председателите на комисиите и да научат от тях подробности за приемната кампания. Началото е в 11.30 часа в Аудиторния комплекс.

За тази година не се предвижда промяна по отношение на бройките за магистърските специалности, тъй като към тях интересът е постоянен, а миналата година вузът отчете и чувствително по-голям брой кандидати. Поради тази причина за това лято ще поиска 150 бройки за специалност „Медицина”, 100 - в „Стоматология” и 90 - във „Фармация”. По-динамична е ситуацията със специалностите, които дават степен "бакалавър" и "професионален бакалавър". Заявката за тях ще бъде направена въз основа на проучване на вуза за интереса на младежите по време на миналогодишната приемна кампания и реализацията на дипломирания випуск.

Няма промяна във формата на изпита - тест с два модула по биология и химия, всеки с отделна бележка, която участва в балообразуването. Това лято той ще е на 3 юли.


Коментари