Десислава Танева е новият министър на земеделието ОБНОВЕНА

България

от Екип Марица 453 прегледа 0

 Десислава Танева е новият министър на земеделието ОБНОВЕНА

Парламентът гласува освобождаването на Румен Порожанов като министър на земеделието и назначаването на поста на депутата от ГЕРБ Десислава Танева.

Депутатите гласуваха назначаването със 121 гласа „за“ и 5 „против“ и без "въздържали се".

След гласуването Танева положи клетва като министър.

Порожанов се оттегли от поста си след като в началото на месеца прокуратурата стартира разследване срещу него заради скандала с къщите за гости, за които има съмнения, че са изградени чрез неправомерно усвояване на европейски средства. Бившият земеделски министър беше призован на разпит и по наказателното дело срещу бизнесмена Миню Стайков, за когото държавното обвинение твърди, че дружества, свързани с него, са получавали неправомерно средства от земеделски европейски програми.

"Първите ми действия ще бъдат за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са малки. Със сигурност ще има промени в ДФ "Земеделие" и политическия екип. Имам определени виждания, но всички решения ще се взимат в режим на диалог", каза Десислава Танева след гласуването.

"Очаквам нападки и срещу мен, но аз имам ясни доходи и имоти", допълни Танева.

"Министерството на земеделието е най-тежкото. Животът в селските райони зависи от земеделието", завърши новият министър на земеделието, храните и горите.

Коментари


Смениха един крадец от организираната престъпност с друг.