Детско парти по теснолинейката организират за 1 юни

На път

от Екип Марица 1051 прегледа 0

Детско парти по теснолинейката организират за 1 юни

Първоюнско пътуване с пикник за малчуганите организира по повод Деня на детето Гражданско сдружение "За теснолинейката", съобщиха инициаторите чрез страницата си във Фейсбук. Датата е на път да се впише в календара с традиционни събития по линията на Малката железница, след като на първия подобен воаяж на 1 юни миналата година беше отчетен много добър интерес.

Ето и поканата към всички, които биха искали да си подарят един различен детски празник:

"Приятели, за втора поредна година Ви каним на разходка и пикник край теснолинейката по случай Международния ден на детето – 1-ви юни.
Тази година мероприятието ще се проведе край гара Долене – между Септември и Велинград, на южния бряг на река Чепинска, далеч от шума на града. Наоколо има обширни ливади, подходящи за пикник, свободен достъп до реката, безопасни условия за игра на децата – на няколко километра от шосето, както и възможност за разходка сред природата.
Ще Ви чакаме в съботния 1-ви юни, от 13:00 ч., за да прекараме заедно един приятен следобед сред природата и край любимото влакче. Носете си всякакви спортни и настолни игри, и принадлежности за игра като въже, топки, обръч, карти, домино и други за децата. За онези, които обичат да рисуват, ще направим конкурс за рисунка – за него носете пособия за рисуване, а за пеещите ще има караоке.
Не забравяйте да си носите одеяло или нещо друго, което да си постелете на тревата, както и чадър или дъждобран, в случай, че завали.
Удобните влакове за пътуване в деня на събитието са „Места” в 12:25 ч. от Септември (с връзки от София, Пазарджик и Пловдив) и „Вихрен” 10:20 от Добринище (също от Банско, Разлог, Якоруда и Велинград). След като дойдете в ранния следобед, връщането е в 17:15 с влак „Рила” в посока Добринище и в 18:34 с „Родопи” – посока Септември и оттам с връзки за София, Пазарджик и Пловдив.
Билети се издават във всички каси на БДЖ и не е необходимо да купувате билети предварително, яма да има запазени места. Децата до 7-годишна възраст пътуват безплатно, за останалите важат цените на БДЖ и всички намаления за учащи, пенсионери и групи. Когато отидете на касата е необходимо просто да заявите часа на влака, с който ще пътувате и крайната дестинация – гара Долене, защото пътуването Ви ще се осъществи с редовни влакове, пътуващи ежедневно.

Подробна информация за събитието ще намерите в нашия сайт https://www.tesnolineikata.com".

Коментари