Днес е кулминацията на тържествата в Батак

Градът отбелязва 142 години от Априлската епопея със заря-проверка

Регион

от Александра Мусиевска 532 прегледа 0

Днес е кулминацията на тържествата в Батак

Днес е кулминацията на тържествата в Батак посветени на 142-та годишнина от избухването на Априлското въстание. Тази вечер от 18,30 ч. в храма-мъченик „Света Неделя“ ще се отслужи празнична вечерня, ще се поднесат венци и цветя в църквата светиня. От 21.25 ч. ще започне Тържествената заря-проверка, която ще завърши с концерт.

Проявите продължават и утре. В 9.30 ч. ще започне Божествена Света литургия в храм „Св.Неделя”, а от 12.00 ч. на пл.”Освобождение”- гр.Батак, отново ще има празнична програма за гостите и жителите на община Батак, които ще имат безплатен достъп до Историческия музей, „Балинова къща” и „Шарова къща”.

Учениците от Батак днес и утре няма да посещават учебни занятия. Със заповед на кмета на община Батак Петър Паунов, дните 16 и 17 май са обявени за празнични и трудово неприсъствени. За града и двете села на общината те ще са неработни, а учениците са освободени от учебни занятия, няма да работят и детските градини. Повод са честванията на 142-та годишнина от героичната Априлска епопея в Батак и дните, в които славим героите, отдали живота си в името на своята вяра и народност за свободата на Отечеството ни, пише в заповедта на Петър Паунов.

Коментари