Дни преди 15.ІХ има 91 свободни места за учители

Образование

от Борислав Наумов 442 прегледа 0

Дни преди 15.ІХ има 91 свободни места за учители

Очертава се сериозен недостиг на учители и то дни преди началото на новата учебна година. В момента на сайта на Регионалното управление на образованието има обявени 91 вакантни места за учители. Преди малко повече от седмица свободните позиции бяха 110, което показва, че местата на практика са повече от желаещите да ги заемат.

В Пазарджик все още стоят свободни цели 26 работни места,  шест от които  са в Спортното училище. В Математическата гимназия търсят учител по английски и преподавател по информатика, а в Гимназията по промишлени технологии има вакантни места за старши учители на половин щат по математика, практика, физическо, "История и цивилизация".  Днес е изтекъл официално обявеният срок за трите места в основно училище "Стефан Захариев".

Във Велинград спешно се нуждаят от осем преподаватели. Три от обявените свободни позиции са за места в основно училище "Георги Бенковски", а две места са в професионалната гимназия по дървообработване.

В Панагюрище, Ракитово, Ветрен дол, Сърница, Света Петка, Драгиново, Костандово също има незаети места. Точна информация и подробности за свободните позици могат да се получат на място в РУО-Пазарджик или на телефоните на звеното./"Пазарджишка Марица"

Коментари