До 2020-а: Велинград ще развива динамично сектор туризъм

Новините от Пазарджик и региона

Бизнес зона

от Станислав Еленин 341 прегледа 0

До 2020-а: Велинград ще развива динамично сектор туризъм

Александра МУСИЕВСКА

Община Велинград представи своя план за развитие до 2020-а. Документът съдържа четири основни насоки за благоустрояването на СПА столицата ни. Целта, която си поставя местната администрация, е до 2020-а общината да стане конкурентоспособна. За това местната управа ще заложи на сектор туризъм, който трябва да започне да се развива динамично. 

Целта е да се повишат с 30 на сто регистрираните нощувки в хотелите. Предвидено е увеличение на туристическите атракции, както и на чуждите преки инвестиции в курорта.    
В целите попадат още създаването на по-благоприятна среда за развитието на индустрията и иновациите, както и на аграрния сектор и използване на ресурсите на горския фонд. Общината ще работи и в още няколко насоки, сред които са повишаване на заетостта, подобряване на качеството и достъпността на здравеопазване, образование, социални услуги и култура. 11,8 милиона лева са предвидени и за техническата инфраструктура. Планирани са 10 нови здравни, образователни и социални заведения, както и две нови спортни бази. 50 километра от пътната мрежа ще бъдат обновени.  

В плана е заложена и реконструкция на централния минерален плаж "Йосиф Шнитер", обновяване на градския стадион. Край езерото Клептуза се предвиждат нови атракции. В плана е заложено и изграждане на спортно-техническа база "Сютка", спортен комплекс в Драгиново, 2 ски писти с 2 ски влека на Юндола./ Пазарджишка Марица

Коментари