Дядо Коледа се качва на Родопската теснолинейка

Регион

от Екип Марица 502 прегледа 0

Дядо Коледа се качва на Родопската теснолинейка

Дядо Коледа ще се качи на Родопската теснолинейка - единствената запазена в движение в цяла България, дни преди Рождество Христово. С него ще бъде и обичайният му антураж: Снежанка и джужетата. Присъствието им не просто ще направи още по-атрактивно пътуването с Малконо влакче. Те ще раздават и подаръци. И ще се постараят да оставят един прекрасен спомен за забавно прекаран ден на всички малчугани.

Сигурни сме, че много от вас вече изпитват желание да си подарят тази различна емоция. Ето и поканата на организаторите от Сдружение "Родопската теснолинейка", току-що разпространено в социалните мрежи:

"В навечерието на Рождество Христово и Нова година Гражданско сдружение „За теснолинейката” кани малки и големи да се потопят в магията на Малкото влакче, пъплещо през три планини, две котловини, шест реки, седем градчета, множество села, тунели и мостове! Да изпратим заедно старата 2018 година по една от най-романтичните и красиви жп линии в България и света като си подарим това вълшебно пътуване само за 6,50 лв. в посока.
Празничното приключение ще започне по традиция от гара Септември на 22.12.2018 г. в 08:45 ч. и ще продължи през целия ден на борда на влак „Родопи” – до крайната гара Добринище и обратно. По време на пътуването нашите гости ще се срещнат с Дядо Коледа, Снежанка и малките работливи джуджета. За малчуганите сме подготвили подаръци и изненади, така че не се колебайте и ги доведете. Уютните и топли вагончета, горещата пара и зимната гледка наоколо ще направят пътуването наистина приказно за децата и за вас – техните родители. Не се колебайте и си подарете това незабравимо пътешествие във времето в съботния 22-ри декември.
Малчуганите до 7-годишна възраст пътуват безплатно. За влак „Родопи” има връзка от и за гарите София, Пловдив и Пазарджик – сутринта и обратно вечерта. Може да се качите на влак от София, Пловдив, Пазарджик или от началната гара за теснолинейката – Септември. Може да пътувате до определена точка по маршрута или през целия ден до Пирин и обратно. Повече информация за разписанието и цените може да видите на www.razpisanie.bdz.bg
Очакваме Ви, приятели!".

Коментари