Две европейски титли за мажоретките от „Мистерия“

Пазарджик

от Екип Марица 101 прегледа 0

Пазарджишкият мажоретен състав „Мистерия“ при Общински детски комплекс с треньор Вергиния Нешева участва с 42 деца на 14 – тия Европейски шампионат по мажоретен спорт в град Цриквеница, Хърватия, съобщи директорката на ОДК Емилия Спасова.

През първите три дни от шампионата мажоретките от нашия град се състезаваха във възрастовите категории сеньорки, джуниорки и кадетки и изиграха 6 композиции с пом-пони. При изключително силна конкуренция сеньорките на „Мистерия“ завоюваха две европейски титли, едната във формация с пом-пони, а другата в дуо-трио с пом-пони, изпълнена от Дима Тодорова и Николета Пенова. Така за втора поредна година нашите момичета се окичиха със златни медали и станаха двукратни европейски шампионки по мажоретен спорт. За втора година България е на върха и препълнената зала стана на крака при изпълнение на българския химн в чест на мистериите.

Жестока се оказа конкуренцията и при джуниорките, където момичетата от „Мистерия“ спечелиха бронзовия медал. Най-малките, кадетките на „Мистерия“, които за първи път участват на състезание от подобен ранг в чужбина, се представиха прекрасно и се класираха на петото призово място, след най-силните отбори на Европа. Те са изключителни герои, тъй-като бяха най-малките във възрастовата си категория от 8 до 11 години.

Пазарджик за пореден път доказа, че има най-силния отбор в Европа по мажоретен спорт и не случайно ние се гордеем с тези прекрасни, силни, борбени и талантливи български деца! - коментира Спасова.

Коментари