Ексдиректор на "Напоителни системи" отново се изправя пред Темида

Пазарджик

от Екип Марица 258 прегледа 0

Ексдиректор на "Напоителни системи" отново се изправя пред Темида

Продължава съдебният процес срещу бивш изпълнителен директор на "Напоителни системи", обвинен в злоупотреба със служебното си положение. Днес от 9,30 часа е поредното заседание по казуса. Съдия-докладчик е Веселин Петричев.

Делото е образувано по внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт. Срещу Ивайло Първанов е повдигнато обвинение за това, че като изпълнителен директор на „Напоителни системи“ ЕАД, е злоупотребил с властта си като е направил опит да принуди управителя на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница Т.С., да извърши нещо противно на волята – да въздейства като убеди председателя и членове на комисията да приемат извършени строително-монтажни работи като подпишат протокол за приемане на строително – монтажни работи за три обекта, въпреки че същите не са извършени. За целта е употребил заплашване с уволнение. Опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини. Подсъдимият е направил опит да принуди и гл.инженер И.П. да изготви и подпише протокол за приемане СМР на три обекта, като отново е използвал заплаха за уволнение.

На вторият подсъдим С.К. е повдигнато обвинение за това, че е направил опит да даде подкуп в размер на по 2000 лв. на 2 длъжностни лица от „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница, за да изготвят и подпишат три протокола за извършени строително-монтажни работи във връзка с изпълнението на договори.

Коментари