Екслузивно: Пазарджишки разпределител подписа с втория по сила в Холандия

Спорт

от Димитър Комсийски 1551 прегледа 0

22-годишният пазарджишки волейболист Йордан Пеев е най-новото попълнение на холандския елитен Орион(Дьотинхем). Днес талантливият разпределител беше представен пред феновете на Орион.

Йордан е младежки национал на България. Той започва да тренира волейбол в пазарджишкия Хебър преди около 10 години. В последствие е продаден на Марек(Дупница), където продължава кариерата си най-напред в юношеската формация на дупничани. Следва подписване на първи професионален договор с Марек.

По-късно обаче Марек подценява качествата на нашето момче и Пеев решава да търси реализация в чужбина. Заради договорни ограничения цели 2 години той е принуден да играе във второто ниво на холандския волейбол, което е с аматьорски статут.

В крайна сметка обаче търпението на Данчо е възнаградено. След като договорът му с Марек приключва пазарджиклията е привлечен веднага от втория по сила тим в Холандия Орион. Само преди месец с досегашния си тим Revoc Reuver Пеев стана шампион във втората дивизия. ВК Орион съобщава с удоволствие, че привлича талантлив играч в своя мъжки отбор, се казва в клубния сайт на холандския тим по повод подписването на контракта с пазарджишкият разпределител.

Само преди месец Орион игра мач за титлата в Холандия, но загуби от Грьонинген, където играе друг българин – Трифон Лапков. През декември миналата година пък волейболистите от новия клуб на Дани Пеев изхвърлиха столичния Левски от турнира за Купата на Претендентите.

Коментари