Ето къде почиват българите на Великден

България

от Екип Марица 1353 прегледа 0

Ето къде почиват българите на Великден

Масово българи планират да стегнат багажа за предстоящия Великден. Почивните дни около празниците дават възможност на туристите да се отправят към чужбина за по-дълго време, вместо да почиват на родна почва. Сред най-предпочитаните места за пътуване се оказва остров Тасос, коментира екскурзоводът Тони Атанасова за Novini.bg. Мястото е по-търсено дори от нашите курорти.

И тази година продължава тенденцията българи да посещават южните ни съседки Турция и Гърция. Именно Северна Гърция е най-атрактивна за българите. Новост в предпочитанията на хората този сезон са Македония и Сърбия, където силно застъпен е гурме туризмът, смята експертът. Подобни екскурзии набират особена популярност сред големите компании, които търсят забавление.

Семействата с деца се отправят по-скоро към дестинации като Истанбул или Кавала, където могат да намерят уют и спокойствие. Тук масово се избират пакети all inclusive. Не са забравени и романтични дестинации като Италия и Испания, към които по традиция се насочват двойки, търсещи уединение. Разходите за човек зад граница средно ще излязат около 450-460 лева.

Онези, които предпочетат да останат у нас за празниците, ще се поглезят на в балнео и спа хотелите. Подобен вариант ще излезе на почиващите двойно по-евтино от пътуването в чужбина. Между 220 и 230 лева трябва да си приготви един турист при подобни пакети.

Сред предпочитаните родни дестинации са Банско и други малки планински курорти като Паничище и Цигов чарк. Не липсват и ентусиасти, които са готови да заминат за родното Черноморие. Сред морските дестинации, за които вече има множество резервации са Св. Св. Константин и Елена и Свети Влас.

Прогнозите сочат, че у нас най-много ще бъдат посещенията при роднини и приятели, защото хората предпочитат да прекарат празниците със семействата си.

Коментари