Ето в коя балканска страна взимат най-високи заплати

Свят

от Марица вест. 1553 прегледа 0

Ето в коя балканска страна взимат най-високи заплати

Най-високата средна месечна заплата в Западните Балкани през 2019 г. е в Словения - 1113 евро, съобщава вестник "Нова Македония", цитиран от "Фокус".
 
Най-ниското възнаграждение в региона е в Македония - 413 евро. Властите в страната непрекъснато говорят за увеличение на средната работна заплата.
 
В рамките на мандата си правителството иска да вдигне този показател до 500 евро, тъй като доходите на македонците са много под месечните разходи за основни нужди.
 
Преди Македония се нарежда Косово със средна месечна заплата от 422 евро.
 
Според данните на изданието средната заплата в Хърватия е 886 евро, в Черна гора - 516 евро, в Босна и Херцеговина - 472 евро и в Сърбия - 470 евро. 
 
За сравнение, според данни на НСИ средното месечно възнаграждение в България за първото тримесечие на 2019 г. възлиза на около 610 евро - 1209 лв.
 
Според националната статистическа служба на Румъния средното заплащане в страната е 570 евро.

Коментари


Напомняме на всички балкански цигани да не се изхвърлят и хвалят едни пред други с европейските ценности. Да взимат пример от гърците, които си мълчат.

Сърбия - 470 евро. България - 610 евро. Да чуя хибридните српски гъзолизци, дето постоянно ни ги дават за пример, какво ще кажат сега?