Евродепутатът Ангел Джамбазки гостува в "Аксаков"

Образование

от Екип Марица 826 прегледа 0

Евродепутатът Ангел Джамбазки гостува в "Аксаков"

Евродепутатът Ангел Джамбазки ще бъде гост – лектор на учениците – младши посланици на Европейския парламент от Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков”- Пазарджик от 13,30 часа, в поредицата от инициативи „Коридорът е Европа”.

В рамките на един учебен час, учениците и Ангел Джамбазки ще говорят за работата му в Европейския парламент и по актуалните теми: Западните Балкани, Разширяването на ЕС, приоритетите за култура и образование за следващия програмен финансов период.

Младшите посланици на Европейския парламент от ПГ „Иван С..Аксаков” ще имат възможност от първо лице да се запознаят с работата на представителите на България в Европейския парламент.

Ангел Джамбазки е член на Комисията по култура и образование и Делегацията в Съвместния парламентарен комитет „ЕС - Бивша югославска република Македония” на Европейския парламент.

Инициативата е част от Програмата „Училище посланик на Европейския парламент” на Информационното бюро на ЕП в България. През септември Профилирана гимназия „Иван С. Аксаков” бе избрана сред 140 училища от цялата страната и стана едно от 30-те Училища посланици на Европейския парламент в България.

Коментари