Георги изключил телефона си и нападнал Катя

Регион

от Станислав Еленин 749 прегледа 0

Александра МУСИЕВСКА

Четиридесет и три годишният Георги Генов, който бе арестуван за убийството на съпругата си Катя, е изключил мобилния си телефон непосредствено преди престъплението, стана ясно вчера. Мъжът се укриваше, след като вечерта в петък прободе с нож жена си на кръстовище в Пещера, но вчера сутринта бе заловен във вила в района на ихтиманското село Мухово. Там е било намерено и оръжието, с което е заклана Катя.

След жестокия инцидент полицията блокира цялата област, като първо са били претърсени вилните зони около Пещера, Батак и планинските села в посока Пазарджик. Все още не е ясно къде точно се е укривал Генов през дните от петък до вчера. Мъжът е работел като охранител и е бил добре запознат с техниките за боравене с нож, заяви на извънреден брифинг шефът на ОДМВР - Пазарджик Йордан Рогачев. Той заяви, че множество хора са видели акта на убийството, но не са помогнали на Катя. 

На Георги Генов е предявена мярката за неотклонение от 72 ч., заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който дойде в Пазарджик специално за брифинга на полицията.

След като извършил убийството, Георги се оттеглил с личния си автомобил "Мазда" в неизвестна посока. На метри от местопрестъплението е имало хора, които са подали информация на разследващите за регистрационния номер на колата. Организирахме оперативно-издирвателни мероприятия, в които по разпореждане на вицепремиера Красимир Каракачанов се включиха и сили от военно подразделение, които много помогнаха и при откриването на извършителя. Първоначално намерихме автомобила му. Впоследствие бе задържан във вила, собственост на баща му в Мухово, Софийска област. До момента разполагаме с достатъчно доказателства, които го уличават, че е извършител на това престъпление, уточни Рогачев.

Генов не се е опитал да осуети задържането си. Родителите му са съдействали на разследващите органи, те не са знаели къде се укрива синът им. Георги е с чисто съдебно минало. Убийството е извършено от ревност. 

Катя и мъжът  живеели и работели в Пазарджик, имат две дъщери. От известно време били разделени, като жената се преместила при майка си в Пещера. В петък Георги я пресрещнал на кръстовище в града, скарали се отново, ударил я с юмрук, после извадил нож и я наръгал няколко пъти. Малко по-късно жертвата починала от раните си./"Пазарджишка Марица"

Коментари