Георги Марков: Съюзът между СДС и ГЕРБ е знаков

Власт

от Екип Марица 642 прегледа 0

Георги Марков: Съюзът между СДС и ГЕРБ е знаков

"СДС и ГЕРБ са най-логичната коалиция за европейските избори, но и много знакова. Не си спомням да е имало по-знаков политически съюз в последните 30 години. Тези две партии - СДС, която 1992 година вкара България в Съвета на Европа и ГЕРБ, която днес председателства Европейския съюз - това е емблематично." Това каза Георги Марков в предаването "Денят започва" по БНТ.

"СДС е изтощено, но макар и малко останало СДС е емблема. Подигравките срещу Александър Йорданов идват от чиста завист, защото той ще стане евродепутат."

Георги Марков отрече спекулациите, че е искал да бъде включен на избираемо място в листата на коалицията между ГЕРБ и СДС за евровота през май. Марков не иска да работи в Брюксел "да ме е страх да не ме гръмне някой". "Не ми е интересен Брюксел, харесвам си Орбан", каза той и обясни, че се чувства сигурен да живее в България и Унгария.

По думите му номинацията на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор е "безсрамие, юридически цинизъм". Докато Кьовеши ръководеше Националната дирекция за борба с корупцията в Румъния, няколко знакови присъди за корупция на високите етажи бяха произнесени. Според Марков обаче тя изпълнява "политически поръчки на чужди държави".

"Еврофондовете не могат да бъдат разменна монета за живота и здравето на гражданите. Не могат да бъдат разменна монета за християнския облик на Европа", завърши Марков, отговоряйки на въпрос за поведението на Унгария, която получава еврофондове, но критикува Европа.

Коментари