Главчев: Не съм жертва, пак бих изгонил Нинова

Депутатът изтъкна, че е останал в парламента, защото му се обадили много избиратели, които настояли да е там, защото са гласували за него

Власт

от Екип Марица 305 прегледа 0

Главчев: Не съм жертва, пак бих изгонил Нинова

„Разбира се, пак щях да изгоня Корнелия Нинова. Щях да изгоня всеки един народен представител, който не спазва правилника за реда в народното събрание. Ролята на председателя е тази – да съблюдава правилника“. Това каза бившият председател на парламента Димитър Главчев в ефира на bTV,  коментирайки оставката си. По думите му, всичко, което той е направил, в тази поредица от събития, би го направил по същия начин. Главчев отрече, че е подал оставка под натиска на премиера Бойко Борисов. „Ако смятате за подсказване? Ние говорихме с премиера, като председател на партия. Държа точно да се отразил. Още в самото събиране на председателския, съвет той каза, че е тук като лидер на партия. Това никой не го е казал това.

Премиерът не е оказал никакво въздействие върху председателя на НС. Той също се обърна към лидера на БСП – госпожа Нинова, и каза дали може да се излезе от ситуацията по някакъв друг начин, а не председателят на НС да подава оставка. Нинова категорично заяви „не“.

Надявам се тя да го потвърди. Макар, че Нинова има различни действия, когато е пред камера, и когато не е пред камера“, каза Главчев. Бившият председател на НС също отрече да е бил пожертван в името на кратко примирие между ГЕРБ и БСП. „Нито за момент не съм се чувствал жертва. Оставката е личен акт. Всеки човек сам решава как трябва да постъпва. Оставката е дълбоко личен акт. Не се чувствам похарчен от ГЕРБ“, каза той.

Главчев призна, че е останал в парламента, защото му се обадили много избиратели, които му казали да остане, защото са гласували за него. „Не може да ни предадеш. Това е доста сериозен аргумент“, поясни той.

Коментари