Голямата гръцка сватба на Емилия

Главен виновник за тържеството е синът на младоженците Нико

Лайфстайл

от Теодора Димитрова 4651 прегледа 0

Емилия Луканова, вече с фамилията Куркутиади, е оженила стотици двойки от Пазарджик и страната. Преди дни тя вдигна голяма гръцка сватба и мина по пътя, през който е превела много млади хора като собственик на сватбена агенция. В Пазарджик все още помнят нейните украси и организирани изнесени ритуали, изпреварили времето и модата. Позната е и като един от двигателите на несъществуващото вече радио ДЕЖ, чийто собственик и управител беше нейният баща. В момента Емилия и съпругът  Янис са собственици на верига магазини, които предлагат булчински и абитуриентски рокли.

Аз имам едно момченце - Нико. Явно в детската градина са им обяснявали какво е семейство и един ден, докато пътувахме в колата, каза: "Аз съм Никос Куркутиадис, тате е Янис Куркутиадис, а мама е Емилия Луканова. Значи мама не е от нашето семейство". След като онемяхме за кратко, с баща му се опитахме да му обясним защо майка му носи различна фамилия. Ние с Янис сме заедно вече 10 години, оженили сме много хора и решихме, че е време и ние да го направим. Така се стигна до сватба. Малкият ни накара да сключим брак, като каза, че мама трябва да изглежда като героините от анимационния филм "Замръзналото кралство" Елза и Ана, че трябва да е като принцеса на сватбата - с голяма рокля, с прическа, корона. Мога да кажа смело, че стайлингът, роклята, короната и прическата избра 5-годишният Нико, разказва Емилия.

Сватбата била петзвезден комплекс с аквапарк на плажа в Килини, Гърция, а гостите на тържеството пристигнали специално за повода от България.

Използвахме залеза, който единствено на това място има лилаво и червено в цветовете си. Ние не държахме толкова много на самата украса, а на това да бъдем на мястото заради натуралните неща, които са там. Аз правя сватби, украсявала съм най-добрите ресторанти в България, но правим всичко изкуствено. Докато там използвахме абсолютно естествените неща - пясъка, морето, обстановката. Нямахме и никакви ангажименти, защото всичко беше направено от хотела от веригата Грекотел, ние не се занимавахме с нищо, допълва щастливата младоженка.

Емилия била облечена в една от най-скъпите рокли на Джъстин Алегзандър, каквито самата тя предлага в свои магазини в София и страната. Номерът на роклята бил четири осмици, в което тя намира символика и приема като безкрайност. Шафер на сватбата естествено бил инициаторът на празника - малкият Нико. Той и баща му били с абсолютно еднакви костюми, шити специално за случая. За да бъде сватбата още по-гръцка, допринесъл и кумът - Хари, който е грък, женен за българка.

Емилия споделя, че не е знаела, че тържеството им ще бъде излъчвано онлайн, и останала приятно изненадана, когато разбрала, че видеото е гледано от повече от 250 хиляди души в интернет.

Всички наши приятели и младоженци, чиито сватби сме организирали, ни пишат, за да ни поздравят и да питат как сватбената агентка най-накрая се реши да предприеме тази крачка. Бях решила, че съм вечният ерген, но и в този случай се оказа, че не е хубаво да казваш "никога", разказва още емоционалната булка.

Емилия и Янис сключили граждански и църковен брак в България, а в Гърция направили тържеството, на което да съберат близки роднини и приятели. Пазарджиклийката казва също, че не е имала никакви проблеми да сключи брак с чужденец. За да подпише с грък, се изисквал единствено специален документ за сватба, който се издава в столицата на Гърция - Атина. Ако имаш този документ в България, легализиран и преведен, няма проблем да се сключи брак. Шаферът Нико пък още с раждането си получил и българско, и гръцко гражданство.

Цялото забавление беше за главния виновник за сватбата, но и ние страшно много се забавлявахме. Беше много хубаво, организацията на хотела беше уникална. В България съм имала страшни проблеми дори с петзвездни хотели. Там получихме всичко, от което имаме нужда, организацията беше перфектна и се погрижиха изцяло за нас. Гримът и прическата също ми бяха подарък от там. Преди това пък ходих на астролог, с който се посъветвах на коя дата да направим сватбата, така че организацията наистина беше на ниво, разказва още Емилия Куркутиади./"Пазарджишка Марица"

Коментари