Хиляди жители и гости отбелязаха празника на град Септември

Съпругата на Йордан Петров (Данчо Лъвчето) Маринка получи почетния знак на града

Регион

от Димитър Комсийски 192 прегледа 0

Хиляди жители и гости на Септември се стекоха снощи на тотално обновения бул. „България” за да отбележат заедно ежегодния празник на града, който се чества всяка първа събота от 9-тия месец на годината.

Празничната програма започна още в 17 часа, когато на импровизираната сцена срещу Поликлиниката започнаха изпълненията на супер актуалната напоследък тинейджърска група „4 Междик”.

Оказа се, че момичешкия квартет от Пловдив има много фенове и фенки в Септември, които след края на участието им дълго време позираха с идолките си за селфита. Получиха и много автографи.

След „4 Междик” дойде ред и на народният ни певец Николай Славеев, който с песните си изпълни душата на по-възрастното поколение и логично обра ръкоплясканията на публиката.

След Славеят на българския фолк бяха минутите на смолянския състав „101 кабагайди”, който оглави и шествието към основната сцена за вчерашния празник на Септември.

Под звуците на гайдарите, наредени след тях по новия булевард се подредиха множество граждани и гости на града.

Сред тях бяха кметът Марин Рачев, народният представител Даниела Малешкова, шефът на Общинския съвет Кирил Тодорин, негови колеги от ситипарламента, кметове на кметства, директори на дирекции в администрацията и много други.

След като стигнаха сцената, гайдарите продължиха рецитала си под бурните ръкопляскания на хилядното множество. Програмата продължи с народния певец Здравко Мандаджиев и неговата танцова група.
Точно в 20,00 часа отец Йордан Василев отслужи водосвет за здраве и благоденствие на жителите от община Септември.

Накрая той каза: „Когато сме заедно, Бог ще чуе нашата молитва и ще помогне да се преодолеят всички пречки – видими и невидими. И аз съм убеден, че до края на мандата на настоящото общинско ръководство градът ни ще стане още по-хубав”, заяви отец Йордан.

След него първи приветствие към жителите на Септември направи кметът на общината Марин Рачев.
„Благодаря на всички, които дойдоха тук, за да стане денят ни още по-празничен, каза той. По този начин показваме, че сме една обединена общност, която знае какво иска и как да го постига, давайки винаги път на позитивизма и доброто. Няма да говорим за делата ни от първо лице за да не си правим самооценки. Но няма да спрем да мислим за това как да вървим в правилната посока, оправдавайки вашето доверие, което ни дадохте в края на 2015-та година, и с което получихме възможността да покажем как да направим общината ни и самият град Септември едно по-добро място за живеене".

Веднага след това той покани на сцената съпругата на избрания наскоро посмъртно за почетен гражданин на Септември Йордан Петров, или както е известен в цял Септември като чичо Данчо Лъвчето.

„Той не спираше да се грижи и откликва на всеки един човек в нужда. Той беше като един жив ангел пазител между нас и съм сигурен и, че отгоре винаги ще бъде между нас”, заяви кметът.

Председателят на Общински съвет Кирил Тодорин връчи на съпругата на Йордан Петров почетния знак на Септември и удостоверението за почетен гражданин.

До полунощ за настроението на септемврийци и гостите на общинския център се погрижиха водещият Евгени Будинов и едни от най-добрите български естрадни певци – Орлин Горанов, Миро и рокаджиите от „Сигнал”, начело с неостаряващия Данчо Караджов.

Епилог на вечерта беше мощната и продължителна заря, която освети небето над Септември.

Коментари