Химията празнува 150 г. от създаването на Менделеевата таблица

Пазарджик

от Екип Марица 158 прегледа 0

Празник по случай 150 години от създаването на Периодичната таблица подготвят в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии, съобщих от учебното заведение. Събитието ще се състои утре от 11,00 часа в сградата на училището.

Програмата включва откриване на специализиран кабинет по целулоза, хартия и опаковки, спонсориран от „Ди Ес Смит България“ АД, сценични изяви по повод 150-годишнината от създаването на Менделеевата таблица, връчване на сертификати на ученици, успешно издържали изпити в ХТМУ-София, УХТ-Пловдив и ПУ „Паисий Хилендарски“.

После клуб „Готварство“ от „Занимания по интереси“ ще направи представителна изява, като гостите ще могат да дегустират продуктите на участниците в клуба.

В празненството ще се включат партньори от фирми и работодателски организации, висши училища, началника на Регионалното управление по образованието.

Официални гости ще са инж. Калудов и д-р Деспотова – изпълнителни директори на „Ди Ес Смит България“, очакват се и техни колеги от централата на дружеството в Лондон.

*Снимки - архив на Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии.

Коментари