Хитра "жертва" държа мошеник два часа на линията: Василка преметна измамник

Оставила го да я навива за парите, източила му ваучера

Пазарджик

от Екип Марица 1593 прегледа 0

Хитра "жертва" държа мошеник два часа на линията: Василка преметна измамник

Елина ПЕТКОВА

Хитра жена от Пазарджик натри носовете на телефонни измамници, като ги остави да изговорят целия лимит на телефона си. Потенциалната жертва се досетила каква е целта на обаждането, но на косъм успяла да овладее страха и гнева си и да обърне играта на думи на 180 градуса. Държала мъжа отсреща на линия близо 2 часа, докато разговорът сам не прекъснал - вероятно заради изчерпване на ваучера.

Василка А. попаднала в неочакваната ситуация по силата на щастлива случайност. Този ден отишла да види баба си - 79-годишна наивна женица, при която вероятността да "клъвне" била много по-голяма.

Внучката признава, че първоначално при мисълта с какви изпечени престъпници разговаря, армия от мравки с премръзнали крачета замарширувала по гърба . После в главата  се завъртели варианти за реакция.

Можех да се обадя в полицията и да съдействам за залавянето на измамниците, но досега не съм чула някой от тези нагли мародери да е осъден ефективно и реших, че не си струва, разказва Василка. Затова и не исках да знаят нищо повече за мен и близките ми - след 24 или 72 часа ще са на свобода и не е ясно какво ще измислят безскрупулните им мозъци.

След кратък размисъл избрала най-безопасния начин. Щом вие ми играете театро, и аз влизам в роля, казала си и взела да се прави на неразбрала - ама какво, ама колко, ама къде, ама не може ли... докато връзката се разпаднала и онези повече не звъннали.

Стационарният телефон в дома на бабата бил принудително изтръгнат от буксата още на същия ден, а възрастната женица сега взема уроци как се ползва джиесем./ Пазарджишка Марица

Коментари