И дами возят незаконна дървесина

Крими

от Екип Марица 521 прегледа 0

И дами возят незаконна дървесина

Спрямо четирима мъже и една жена са образувани полицейски производства за притежание или транспортиране на незаконно добита дървесина, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Криминалисти от Районното управление в Панагюрище проверили къщата на 62-годишен мъж от средногорския град. В двора си мъжът съхранявал близо четири кубически метра немаркирана иглолистна дървесина.

На улица в беловското село Мененкьово автопатрул при управлението в Септември спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген“. Станало ясно, че возилото е управлявано от 32-годишнат жителка на същото село. В него дамата превозвала около един кубик немаркирани широколистни дърва за огрев.

Вчера следобед в землището на велинградското село Кръстава служители от ДЛС „Чепино“ засекли 52-годишен мъж и синовете му - на 24 и на 22 години, всичките от съседното село Побит камък. Те направили опит да превозят с помощта на микробус около 2.5 кубически метра дървесина. Возилото и товара му са оставени на съхранение в местното горско стопанство./Пазарджишка Марица

Коментари