И в Ракитово ученици управляваха общината

Регион

от Теодора Димитрова 248 прегледа 0

 

 

Ученици от Средно училище“ Св.Климент Охридски“ в град Ракитово станаха мениджъри за един ден в местната общинска администрация в рамките на едноименната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт“, която се провежда в над 100 държави всяка година. Проявата беше по повод 12 октомври-Деня на българската община.

В стола на кмета Костадин Холянов за един ден седна Милена Гагова, а Петър Ишивов влезе в кабинета на зам.-кмета по чистотата, образованието, здравеопазването, спорта, културата и вероизповеданията Цанко Молов. Християн Петаков беше зам.-кмет по социалните дейности, националните програми за заетост, безопасност на движението, обществен ред и сигурност и етнически въпроси.

Своя стол на Йорданка Мечева отстъпи и секретарят на общинската администрация Надка Тончева. Ученици заеха местата на председателя на Общински съвет-Ракитово, на главния експерт „Образование“, началник отдел“ Местни данъци и такси“.

„Дясната ръка“ на кмета на 12 октомври, след като зае мястото на специалиста“ Протокол и канцелария на кмета“,  беше Биляна Баева. Други експерти от администрацията също отстъпиха местата си на младите хора от Ракитово.

Инициативата“ Мениджър за един ден“ на „ Джуниър Ачийвмънт“ се провежда от 2012 г. в местната общинска администрация. Всички „Мениджъри за един ден“ получиха сертификати за участието си в инициативата и диск с рекламни материали за общината./Пазарджишка Марица

Коментари