Избраха само председател на РИК, ЦИК определя състава до 5 април

Пазарджик

от Екип Марица 193 прегледа 0

Избраха само председател на РИК, ЦИК определя състава до 5 април

Само председател на Районната избирателна комисия за провеждане на вота за Европейски парламент беше определен след проведените днес от областния управител консултации за определяне състава на комисията. Тя ще бъде ръководена от адвокат Георги Добрев, който и при предишни избори е бил на поста и има солиден опит.

Това стана, след като Йордан Младенов от БСП отстъпи, макар и от столетницата да имаше посочен кандидат. За секретар номинира Васил Мезов, доскорошен шеф на Областната инспекция по труда, а ДПС, представлявано от областния лидер Юмер Хамза – Васвие Мехмедова, преподавателка по български и немски език от Пещера. Тук обаче компромис не бе постигнат.

Предложението на ВОЛЯ за зам.-председател беше Златина Мартинова на „Обединени патриоти“ – Цветелина Абаджиева, на „България без цензура“, ВМРО, Земеделски народен съюз и Движение „Гергьовден“ – Ивайла Георгиева. Номинации за секретар имаха ДПС и БСП.

Така остана съставът на комисията да бъде определен от ЦИК, която трябва да се произнесе до 5 април.

Освен кой ще я председателства, засега е известно, че тя ще бъде от 15 членове – петима на ГЕРБ, четирима на БСП, двама на „Обединени патриоти“ и по един на ДПС и ВОЛЯ.

Коментари