Извършват следствен експеримент по случая с детето в Стрелча

Новините от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Александра Мусиевска 1160 прегледа 0

Извършват следствен експеримент по случая с  детето в Стрелча

 По случая с простреляното дете в Стрелча ще бъде проведен следствен експеримент.  Иззети са натривки от ръцете на детето. Първоначалната версия, по която се работи, е самопрострелване от страна на детето, в резултат на което то е починало. От изключителна важност е да разберем всички факти и да разберем защо се е стигнало до този инцидент. Това заяви на извънреден брифинг говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова.

По думите й пушката е законно притежавана от бащата на детето. В момента се разпитват се близките на детето и приятелите му. Ще се назначат експертизи, за да се разберат всички обстоятелства около този инцидент. Продължават да се извършват всички действия, които налага това разследване. По време на  извършения оглед са открити три каси за съхранение на огнестрелно оръжие. Всички са прегледани. В едната са открити патрони 16 калибър, за които бащата няма разрешение. Срещу него е започнато досъдебно производство за незаконно притежание на боеприпаси. Той е ловец, заяви Арнаудова.

Досъдебното производство работи и по версията, че може да има склоняване към самоубийство. Няма данни за чужда намеса и насилие върху детето преди инцидента. То е открито починало само в стаята от майката няколко минути след като е чут изстрелът от чичото на детето. Като е видяла мъртвото си момче, жената е припаднала. Възможно е пушката да е била заредена, може да е била в каса и детето само да е отворило касата. Тепърва ще разберем. Няма никакви данни за момента за умишлено причиняване на смърт. Родителите са в шок, предстои да бъдат разпитани, каза още Румяна Арнаудова./  Пазарджишка Марица

 

Коментари