Йодът прави чудеса с доматите - вижте резултата

Агро

от Екип Марица 180337 прегледа 0

Йодът прави чудеса с доматите - вижте резултата

За да расте разсадът от домати по-здрав, полейте го с разтвор от йод. Само една капка на 3 литра вода ще предизвика чудо, твърдят изпробвали. Ще забележите, че след такова подхранване разсадът ще тръгне да цъфти по-бързо, а зеленчуците ще изненадат с внушителните си размери. Само имайте предвид, че не бива да се увличате с този тип подхранване - напълно достатъчно е да използвате разтвора само веднъж.

Йодът има още едно предимство - ще помогне за успешната борба с маната. За целта в литър вода пръснете 2 капки йод и прибавете 250 милилитра мляко. Напръскайте с този разтвор растенията вечер и маната ще ги подмине. Профилактично пръскайте доматите веднъж на 2 седмици, но така, че от растението буквално да тече разтвор. Пропорциите за приготвянето са: 10 литра вода, 15 капки йод и литър мляко.

Коментари


На снимката са майка ми и баща ми! Нямате право да крадете снимки и материали от други медии! Материалът е собственост с авторските права от www.sinor.bg!!!

Поредния дебил дава мнение и поредните хора се хващат. Не цитирам,а насочвам вниманието на четящите. Първо се споменава ,че само веднъж може да се ползва,а понадолу вече стават два пъти седмично и дозата е по различна.