Камери заснеха жена, прибрала чужд портфейл (ВИДЕО)

Седмица след случилото се преписката отива в „Криминална полиция“

Пазарджик

от Дора Цветкова 3607 прегледа 0

Камери заснеха жена, прибрала чужд портфейл (ВИДЕО)

 Охранителни камери на пазарджишки месарски магазин, намиращ се на ул. "Кочо Честименски", заснеха жена, намерила и прибрала чуждо портмоне. Част от видеото беше разпространено от собственичката на личната вещ – Венетка Узунова, с надеждата по-бързо да бъде разкрита дамата, която го е взела. За момента все още няма резултат, но от случката е изминала седмица, така че по закон се води кражба и с нея се заема „Криминална полиция“, съобщи пред „Пазарджишка Марица“ Узунова. Тя помоли, ако някой разпознае лицето от записа, да подаде информация в полицията или да й пише на лични съобщения.

Портфейла си изгубила на 28 октомври. В този ден се отбила във въпросния магазин да пазарува. Излязла, но докато подреждала покупките в колата си, стиснатото под мишница портмоне изпаднало до тротоара, без да го забележи. Край него минават доста хора, без да го видят. Докато не се появява едра, висока жена, облечена в тъмни сако и панталони, която го взема от асфалта и без угризения си го прибира в дамската чанта като нещо свое, после спокойно си продължава по пътя.

Узунова разказва, че със собственичката на търговския обект са изгледали пълния запис (той, както и тези от още 16 камери са предоставени на МВР), който е много по-ясен, показва добре лицето, както и всичко от изпускането на портмонето до попадането му в чуждата чанта. Жената опитала да подаде сигнал веднага, но тъй като било събота, е внесла жалба в понеделник, 30 октомври. На същия ден пуснала и част от видеото, презаписано с телефон и с много по-лошо качество, във Фейсбук. Засега нито има вест от заснетата минувачка, нито някой е успял да я разпознае.

Служителите на реда обяснили на Венетка, че намерени и непредадени до 7 дни вещи по Наказателния кодекс се водят откраднати. Затова преписката е прехвърлена вече към „Криминална полиция“. Очаква се оттам служебно да изискат всички записи на охрнителните камери и по тях да разкрият извършителката.

Това вероятно е единственият шанс за ощетената пазарджиклийка. Като гледа как спокойно другата жена си пуска чуждата вещ в чантата, Узунова си прави извода, че няма и намерение да върне каквото и да било.

Междувременно тя е минала през деветте кръга на Ада и се чуди още какво ще последва. 150-те лева от портмонето й изглеждат шега работа. По спешност трябвало да вади нови лична карта и шофьорска книжка, защото без тях не може да работи. Ресурсен учител е и всеки ден й се налага да шофира до различни селища в региона, за да посещава деца със специални образователни потребности. Отделно ще понесе загуби от неосребрени фактури за служебно гориво, има и други важни документи. Освен това трябвало да блокира дебитна и кредитна карта, на едната от които „услужливо“ била написала ПИН-кода. Приема това за добър урок и се зарича да не е толкова небрежна към шифъра за достъп до парите си, но най-вече – към портфейлите си.

Коментари