Като не бие, ще я бият днешната полиция

Коментари

от Цанка Семерджиева 478 прегледа 0

Като не бие, ще я бият днешната полиция

Родната полиция се качи в нови коли, но това не пречи в ромските махали да я млатят като за добър ден. Днес в Павликени, вчера в Ботевград, по- предния ден в Казанлък,по- преди калайджии скочиха на хасковски полицаи, утре и в други градове на страната. Страшно става за униформените да влизат в гетата, защото са опасно място дори за въоръжени.

Защо я бият днешната полиция? Защото тя не бие като вчерашната, не всява страх и респект, затова. Защото са ни лигави законите, прослойката, която издържаме с данъците и осигуровките, които плащаме, смее да вдига ръка на полицаи, да не зачита правилата. А виновни за това са политиците, които ухажват махалите за гласове по изборите. Затова там цъфтят проституцията, търговията с наркотици и безакцизни цигари. Хората там, вместо да се трудят, висят ежедневно при социалните да искат помощи. И им дават, какво да ги правят като са бедни, многодетни и помазани.

А че са помазани, е факт. Само училищата, в които се учат ромски деца имат пари за таксита. С таксита учителите обикалят хасковския кв. „Република” , за да събират ученици. Данъкоплатците водят пеша или с колата децата си, защото треперят какво ще им се случи на улицата. За тях няма таксита.

Има нещо много сбъркано с опитите за интеграция и фактът, че тя не се случва го доказва. Няма как човек, който като дете е ходил на училище с такси, за което държавата плаща, утре да работи за нея. Той я чувства длъжна да го отглежда и въобще не му пука за правилата, за законите й, за останалите граждани. Затова посяга на полицаи, лекари и си прави каквото ще. Властите не са в състояние, или не искат, даже сватбите на открито и каруците да спрат.

По сбъркан начин се мъчим да правим интеграция. За 27 г. просто изтървахме положението, а днес се опитваме с европроекти да се правим, че нещо правим. Не ни се получава, а бомбата в гетата ще избухне всеки момент и ще ни затрие.

Коментари