Кирил Домусчиев стана жертва на фалшивите новини

Бизнес зона

от Екип Марица 1309 прегледа 0

Кирил Домусчиев стана жертва на фалшивите новини

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев излезе с официален коментар по повод слуховете, че ще напусне България, ако минималната заплата се вдигне. Фалшивата новина обиколи редица медии у нас.

Ето какво написа Домусчиев:

Уважаеми приятели,

От няколко дни сме свидетели как фабриката за фалшиви новини и дежурните хейтъри, и тролове, произвеждат и тиражират мое изказване по повод размера на минималната работна заплата. Стига се дотам, че е изфабрикувано мое изказване, че ще изнеса бизнеса си от страната, ако тя бъде увеличена. Съзнавам, че този въпрос е от изключителна важност за голяма част от българските граждани и хората са много чувствителни на тази тема, и затова реших да опровергая тази лъжа, която цели само и единствено да ме злепостави, и да настрои общественото мнение срещу мен.

Като български гражданин и работодател аз също имам желание минималната работна заплата да расте, а доходите на хората да са такива, че да им осигуряват нормален стандарт на живот. През годините на прехода сме свидетели на различни безумни хрумвания, които в крайна сметка не са подобрили качеството на живот на хората. Доходите на българина трябва да се облягат на принципи, а не да се регулират по административен произвол. 

Целият коментар на Домусчиев вижте тук.

Коментари