Кметовете на Карлово и Калофер се съдят в Пазарджик

Пазарджик

от Екип Марица 102 прегледа 0

Кметовете на Карлово и Калофер се съдят в Пазарджик

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за клевета кмета на Калофер Румен Стоянов, съобщи агенция "Фокус", като цитира Кабаиванов. Повод за това e изявление на кмета на Калофер в телевизионно предаване от началото на октомври миналата година, в което той заяви, че отпуснатите на община Карлово 300 хил. лева за ремонт на мемориалния комплекс на Христо Ботев в Калофер са били откраднати, без да е извършен ремонт.


"С изказването си Стоянов петни не само моето име, той петни името и на община Карлово. Това е недопустимо. Крайно време е да стане ясно, че всеки трябва да носи отговорност за думите и действията си. Сега на господин Стоянов ще му се наложи да влезе в съдебната зала, където ще трябва да докаже твърденията си, че парите за ремонта на мемориалния комплекс са откраднати", каза кметът на Карлово.


Наказателното дело ще бъде разгледано на 21 януари 2019 г. в районния съд в Пазарджик.


Кметът на Карлово заяви, че ако неговия иск за обезщетение за претърпени неимуществени вреди заради клеветата бъде уважен от съда, цялата присъдена сума ще бъде дарена на читалището в Калофер.

Източник - Дневник.

Коментари