Кметът към отличниците: Вие сте бъдещите лидери на обществото

Новини от Пазарджик и региона

Пазарджик

от Елина Петкова 1140 прегледа 0

Доста повече от обичайното бяха тази година зрелостниците отличници, поканени на традиционната среща с кмета на Пазарджик Тодор Попов. Ако обикновено те са 150-160, сега бяха около 190. Не всички успяха да дойдат на церемонията, но за присъстващите тя бе един тържествен момент, който ще остави незабравим спомен.

Градоначалникът подчерта, че държи всяка година лично да поздрави постигналите най-силни резултати в образованието, за да им засвидетелства заслужено уважение за труда, който са положили.

„Вие вече сте написали правилно първия си житейски урок, завършили сте средното си образование с отличие – обърна се към младежите Тодор Попов. С дипломирането си преминавате в групата на порасналите и по-отговорни хора. Във вашите редици са бъдещите лидери на нашето общество. Утре вие ще се онези, които ще управляват всички важни процеси и в държавата, и в местните власти. Дори да не си давате сметка, вие вече сте лидери, истински важните хора в обществото. Ако приемем, че обществото е влакова композиция с локомотиви и вагони, един локомотив може да стане вагон, но вагонът каквото и до правиш, не може да бъде локомотив. Затова какъвто и избор да направите, старайте се да сте локомотиви, това е важно. Имайте висок хоризонт в живота си. И се стремете да бъдете умни всеки ден. Ако сте умни веднъж седмично, няма да е достатъчно, за да успеете. Защото успешният човек трябва всеки ден да печели малките битки, в които влиза. Най-важното е да бъдете позитивни. Лошият човек не може да успява. Но гледайте на живота не чак толкова сериозно, защото той е твърде кратък, за да го пропиляваме в дребнотемия и неприятни мисли и чувства“.

Попов отбеляза, че от година на година тези срещи все по-силно го зареждат емоционално, защото вижда срещу себе си все по-позитивно настроени млади хора. В началото през 2000 година повечето зрелостници били без самочувствие и мотивация, докато сега са със самочувствието, че живеят в европейски град, в европейска държава и имат своето европейско бъдеще.

В навечерието на абитуриентските балове кметът заръча на младежите да пият умерено, за да не си развалят празника.

Всеки от първенците на Випуск 2018 получи лично от кмета на Пазарджик грамота и ваучер за книги.

Срещата завърши с изискан коктейл.

Коментари