Крадец със 17 присъди осъди прокуратурата

Крими

от Ваня Драганова 1974 прегледа 0

Крадец със 17 присъди осъди прокуратурата

Прокуратурата в Пловдив ще трябва да плати обезщетение от 6000 лв. на мъж със 17 присъди, защото му повдигнала и 18-о обвинение, този път несправедливо.

В периода от 1976 до 2008 г. човекът е осъждан 17 пъти за различни кражби, включително и на кола, и за пране на пари. Но когато през 2011-а той бил арестуван отново и обвинен,че е откраднал видеокамера и други вещи на обща стойност 2392.17 лв., доказателствата не издържали в съда. На първа инстанция Пловдивският районен съд го признал за виновен и го пратил за 6 години в затвора.

Окръжният съд обаче ревизирал присъдата и го обявил за невинен, после и ВКС го оправдал окончателно. След това той завел дело срещу прокуратурата и поискал компенсация от 80 000 лв. за нанесените му тежки здравословни и душевни травми.

В исковата си молба описал, че вследствие на стреса, че този път не е извършил никакво престъпление, но отново е обвиняем, е развил диабет и вдигал кръвно. Отделно се притеснявал какво ще си помисли неговата приятелка, на която много държал. Бил смачкан психически и защото арестът и последвалото наказателно производство срутили авторитета му пред съседи и познати.

Подробности по случая четете в Марица.бг.

Коментари