Лазар Влайков освободен под домашен арест

Новини от Пазарджик и региона

Крими

от Екип Марица 1377 прегледа 0

Лазар Влайков освободен под домашен арест

Районният съд в Пазарджик остави без уважение искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Лазар Влайков и постанови „Домашен арест“, съобщават от Съдебната палата. Същият е привлечен като обвиняем по чл.338 от НК за това, че на 31 август срещу 1 септември 2017 год. в с. Виноградец при държане на огнестрелно оръжие не е взел необходимите мерки за сигурност, предоставил е оръжието на дете, в резултат на което е последвала смъртта на Н.Т.

Съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил вменените му деяния. На този начален етап на разследването не може да бъде категорично изведено, че Влайков е предоставил огнестрелното оръжие на детето, поради наличието на множество противоречия по делото. Съдът прецени, че няма реална опасност обвиняемият да се укрие, да извърши друго престъпление или да повлияе на разследването.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Пазарджик в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 12 септември 2017 год. от 14 ч.

Коментари