Лесичово отбелязва 10 години еврочленство

Регион

от Александра Мусиевска 206 прегледа 0

Лесичово отбелязва 10 години еврочленство

Община Лесичово ще бъде домакин на публично събитие, посветено на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз и приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Среща-дискусия на тема: „Десет години членство на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. Европейските политики на селските райони в област Пазарджик – диалог и партньорство за развитие“ ще се проведе на 16 ноември  от 17:00 часа, в НЧ "Отец Паисий 1890" Лесичово.
На срещата ще присъстват представители на Министерство на земеделието, храните и горите, Областна дирекция "Земеделие", Държавен фонд Земеделие-Пазарджик и Областна служба за съвети в земеделието .
В общината се намира и първото българско евросело Калугерово. То  прегърнаха ценностите на Европа много преди България да бъде приета в Европейския съюз и се самопровъзгласи за „Първото българско Евросело".
Днес всичко и в община лесичово и най-вече в Калугерово е евро - еврокметство, евродетски площадки, евроулици, евромагазини, еврокръчми, европенсионерски интернет клуб. 
Община Лесичово е първенец по одобрени европроекти.  Обновени са  училища, изградени са стадиони като всички те са финансиране с пари от Европа.

Коментари