Мадлен Алгафари ни кани на „Поправителен за родители“

Култура

от Екип Марица 49 прегледа 0

Мадлен Алгафари ни кани на „Поправителен за родители“

Среща с Мадлен Алгафари за представянето на най-новата ѝ книга „Поправителен за родители“ организира Клуб „Психотроника “ към Младежкия дом. Срещата ще се състои днес от 17.30 ч. в Голямата зала.

Мадлен Алгафари завършва СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност психология и съвместно с това НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – със специалност „режисура за драматичен и куклен театър“. Мадлен Алгафари се занимава с аналитична и когнитивно-поведенческа психотерапия, психодрама, арт-терапия, училище за родители, подбор на кадри, тренинги на трудови колективи.

Авторката е и активен писател и преводач. До момента има издадени 9 книги, на които тя самата е автор.

За книгата:

„Единствената възраст, в която имаме шанс да вкусим от истината, е детството. Но неосъзнатите родители – бивши деца, получили менте-грижа – могат да дадат само менте-родителство. Безброй родители в историята са прилагали неправилни методи на възпитания, без да го осъзнават. Неверните вярвания, свързани с отглеждането на деца, създават болни поколения, болно човечество. Срещу тези травми развиваме защитни механизми, от които после не искаме да се откажем, защото как да се откажем от нещо, което все пак ни е спасило живота? И така – до края на света.

Тази книга може да ти подскаже как да поправиш родителските си грешки спрямо децата ти, както и да станеш по-добър родител на самия себе си. Надявам се тя да те доближи до края на разболяващата ни неосъзнатост, читателю. Защото само този може да е щастлив край или по-скоро щастливо начало на един по-здравословен, щастлив и свободен живот.“

Коментари