Мартенският театрален маратон започва тази вечер

Култура

от Екип Марица 50 прегледа 0

За четвърта година Младежки дом – Пазарджик организира Мартенски театрален маратон. През март ни очаква поредна среща с независими и камерни театрални проекти на млади артисти от страната. Всяка сряда от месец март ще гледаме по един професионален спектакъл. Март е месецът, с който подготвяме зрителите за Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“. Неговото 14-то издание ще се състои между 29 март и 2 април тази година.

В Мартенски театрален маратон тази година ще видим:

6 МАРТ, СРЯДА

19:00 ч.

„Цигуларката на Бога“ – от Стефан Цанев

Театрална поема

Режисьор и сценична среда – Мартин Киселов

Участват – Доротея Тончева и Петър Петров

Спектакъл на Театър „Любомир Кабакчиев“, Казанлък

Когато Музиката извира от сърцето ти и спира на върха на пръстите.

Когато искаш да я споделиш с целия Свят, а вече не можеш.

Когато думите, които заместват Музиката в Душата ти, трябва да бъдат споделени, защото иначе ще те удавят.

Когато целият Свят е твоята Сцена, а ти си затворен между четири стени.

Котато си Цигулар на Бога, а Той не иска вече да те слуша.

Когато си Стефан Цанев и Доротея Тончева!“

13 МАРТ, СРЯДА

19:00 ч.

АПЕТИТ

Авторски спектакъл

от Здрава Каменова и Мариана Събева

Постановка: Благой Бойчев

Участват: Богдана Трифонова, Здрава Каменова

В този апетитен театрален проект се срещат Богдана Трифонова-актриса и водеща на сутрешния БГ Стартер по БГ Радио и авторката и актриса Здрава Каменова, в пиеса писана специално за тях, с неслучайни, доста иронични препратки към образите в реалния им живот. Една неуспяла радио водеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет. Срещата между двете е шумна, абсурдно смешна, бурна и трансформираща. Една история с две много гладни за живот жени, мъртво куче, призрака на чернокож рапър, оперен певец и пистолет ще ви накара да повярвате, че всички мечти стават все по-възможни особено ако си около 40-те.

20 МАРТ, СРЯДА

19:00 ч.

Камъни в джобовете

Автор: Мари Джоунс

Режисьор: Венцислав Асенов

С участието на: Александър Хаджиангелов, Юлиян Петров

Музика: Павел Васев

Комедия за това как филмова продукция се разполага в красивата и спокойна провинция Кери в югозападна Ирландия, където голяма част от местните жители ствават статисти, и за това как три снимачни дена могат да преобърнат живота на няколко души. Какво означава да си част от американското кино и възможно ли е един трагичен инцидент да накара две момчета да повярват в себе си?

История за това как звездите стават статисти, а статистите – звезди !

Всичко това могат да ви предложат Александър Хаджиангелов и Юлиян Петров, които влизат в образите на 14 персонажа в спектакъла на Сдружение „Арт Перспектива” – „Камъни в джобовете” от Мари Джоунс с режисьор Венцислав Асенов.

27 МАРТ, СРЯДА

Международен ден на театъра

18:00 ч.
Фотографска изложба на Благовест Попов.

Благовест Попов е завършил АМТИИ, специалност фотография при доц. д-р Никола Лаутлиев.

Работил е в САЩ. Снима предимно сценична фотография, хуманистична фотография, изящно изкуство, портрети, концептуална фотография.

19:00 ч.
„Пуканки“ – реж. Александър Братоев. Ще видим възпитаниците на Младежки театър „Приятели“ към Младежки дом, които ще са и пряк преход към настъпващият Младежки театрален фестивал „Океан от любов“.

Коментари