Младежите, върнали портфейл: Имаме морални принципи

Колебаят се между кариера в силите на реда и учителската професия

България

от Екип Марица 1377 прегледа 0

Младежите, върнали портфейл: Имаме морални принципи

Още преди да кандидатства в полицейската академия в Симеоново, дванайсетокласникът Денислав Аксиев покри критерия за морал. Това го уверили полицаите, на който абитуриентът от СУ „Св. Пасий Хилендарски” и връстникът му от същото школо Кристиан Мендизов върнали намерен портфейл в нощта на Св. Валентин. Както „Марица” писа, в портмонето, освен пари в брой, е имало дебитни карти заедно с пинкодовете. От всяка момчетата са можели да изтеглят по неколкостотин лева.

Имаме морални принципи, вдигат рамене двамата младежи, които ден по късно напредват по учебната програма в клас. Вечерта на 14 февруари, тъкмо смятали да се прибират, когато Денислав видял портфейла до гумата на колата си. Бил шокиран, понеже малко преди това с Кристиан обсъждали какъв бизнес биха могли да завъртят един ден. После сами си охладили страстите, че за това ще трябват пари.

Двамата тъкмо се чудели в полицията ли да отидат, или да звънят на 112, когато наблизо спрели патрулки за специализирана акция за подпийнили празнуващи. Момчетата отишли право при тях да върнат портфейла и поели към къщи, че на другата заран трябвало да са първа смяна на училище. Така и не се похвалили в школото, а ръководството разбрало за случката от медиите. Ще наградим момчетата, защото това е доблестна постъпка, категоричен е директорът на СУ „Св. Паисий Хилендарски” Илия Къртев. И тук са честни - не преписват, хвалят ги учителите. А тийнейджърите отвръщат, че е въпрос на чест.

Вижте цялата история за благородната постъпка тук.

Коментари