Младоженци дариха 1000 лева за „Искам бебе“

Новини от Пазарджик и региона

Регион

от Дора Цветкова 1592 прегледа 0

Младоженци дариха 1000 лева за „Искам бебе“

Млада двойка, свързана с нашия край – Християн и Ивелина Стоянови, предпочете пари вместо цветя, а събраната сума е дарена преди дни на българската фондация „Искам бебе“. От организацията, помагаща на хора с репродуктивни проблеми, съобщиха с благодарност добрата новина. А предистоията й се оказва също толкова красива, колкото и самия жест.

Младежите заявяват желанието си да не получат букети, но да подпомогнат двойка, бореща се за бебе, много преди сватбения ден в края на юли. Това е отразено и в поканите за гостите. Всички са помолени да пуснат предвидената сума за букети в специална „кутия за цветя“. Така на финала се оказва, че са събрани близо 800 лева, към които новоподписалите съпрузи малко по-късно добавят и своя дан, за да закръглят до 1000 лева.

Младата невеста в семейството е родом от Бъта, разказват с гордост нейни близки, ходили на приказната й сватба. Момчето пък е от Бургас, а двамата живеят в София.

Всички в Бъта им се възхищават за благородната постъпка. Мнозина казват, че точно това си мислят на всяка сватба и при вида на купищата букети – парите от тях могат да спасят болен, да помогнат на беден да учи в университет или както е в случая – да дадат шанс на родители да се сдобият с мечтана рожба.

Коментари